Informasjon om anlegget
 
Her følger en litt teknisk og annen informasjon om mitt anlegg. Denne posten vil bli oppdatert etter hvert som endringer gjøres.
 
Skala: H0
Kontroll: Digitalt (DCC)
Skinner: Tillig (code 83)
Rullende materiell: Roco, Norsk Modelljernbane, Rivarossi, Lima
 
Størrelse: 270 x 122 cm
Byggemåte: Primært plater, men noe rammeverk
 
Forbilde: Ingen spesiell bane
 
Anlegget tar for seg i hovedsak norske lokomotiver og vogner. Det er ingen bestemte steder som utgjør malen for anlegget, det er derimot inspirert av norske togstrekninger fra hele landet, med flust av kunstneriske friheter! Anlegget forsøker å vise både natur, lite bymiljø, gods- og persontrafikk.
 
I tillegg til selve anlegget forsøker jeg også å skaffe meg en anseelig samling med norske lokomotiver og vogner.
  

 
Tips til nybegynneren
 
At jeg skal komme med tips til nybegynneren er kanskje rart, ettersom jeg selv absolutt må regnes som en nybegynner selv. Men nettopp derfor vet jeg også litt om hvilke erfaringer jeg har gjort meg i startfasen og ønsker å dele disse tipsene med andre som ønsker å lage sitt eget anlegg. Listen under vil bli oppdatert om nye ting kommer til :-)


Sporplan
- NEI. Du får ikke plass til så mange spor som du vil. Vær realistisk og kutt ned antall spor om plassen ikke strekker til. Forsøk deg frem ved å legge ut skinner og se hvor stor plass det faktisk tar så du ikke har tatt deg vann over hodet.

- Publiser sporplanen til andre MJ-entusiaster. De vil kunne komme med nyttige tips og triks for å forbedre sporplanen eller endre ting som ikke stemmer med virkeligheten. Dette vil være til stor nytte senere i prosessen ved oppsett av signaler, kjøreplaner o.l.

Skinner
- Stigninger er vanskelige! Jeg anbefaler å ha en maksimal stigning på 4%, helst mindre! Forsøk å unngå stigninger i nærheten av penser og andre krappe svinger som kan skape problemer for togene.

- Ikke legg penser eller krappe svinger/stigninger inne i tunneller som er utilgjengelige. Å fikse problemer inne i en tunnel er vanskelig!
 
Diorama
- Jeg vil anbefale deg å forsøke med å lage noen enkle dioramaer før du starter på et helt anlegg. På denne måten kan du sette deg inn i hvordan man lager terreng, legger skinner etc. Å være kjent med slike ting før man starter vil spare deg for mye frustrasjon.
 
  Meny




 
 
 
 
   
 
 
   
 
     

 
       

 

 


Trondenes.net © 2009-2010

Materiale funnet på denne siden er beskyttet av opphavsrett.
Vennligst kontakt Administrator for gjenbruk eller modifisering av sidens innhold. Takk!